Plan and write 2 paragraphs about the extract below. you should write:
1 paragraph that explains the big idea and main points of the story
2nd paragraph that explain the writers thoughts and feelings in the story.

Paragraph in the attached document pls help quick thank you

Respuesta :

Schnee

Answer:

This extract talks about the narrator being abandoned at the age of three.

It mainly focuses on how afraid and confused they were. They talk about how their first experience with grass was terrifying as they everything towered above them, the narrator also explains their confusion as they try to explore this unknown place as they end the extract with 'I was lost and didn't know where to move'.

This extracts aims to give the reader an idea of how a innocent child would feel being abandoned, it attempts to evoke pity in the reader.

The narrator uses adjectives like 'bewilderment' and 'terror' to express their confused and over-whelmed feelings, they were both shocked and terrified. They don't know their way around this new place and are extremely confused by it, everything they see terrifies and shocks them.

The narrator describes the grass that terrified them with 'towered above me', 'knife-edged' and 'wicked green' to provide the reader with an image of what they see. The narrator exaggerates the appearance of grass to express how afraid they felt.

The narrator also describes everything they hear and see as a first time experience, this intensifies the terror the narrator is trying to express.

Explanation:

This is my first time answering here so it's probably bad sorry

ACCESS MORE
EDU ACCESS
Universidad de Mexico