What is the main idea of the passage?

a. Asteroid 1997 XF11 is one mile wide.

b. Asteroids can cause great damage if they collide with Earth.

c. Many objects exist and orbit in.

What is the main idea of the passage a Asteroid 1997 XF11 is one mile wide b Asteroids can cause great damage if they collide with Earth c Many objects exist an class=

Respuesta :

Answer: b. Asteroids can cause great damage if they collide with Earth.

Explanation:

The main idea is that asteroids can cause great damage to earth if they collide with our planet. This is what the entire article was centred around starting with an example of the effects of the last time there was a collision with Earth.

It then goes forward to talk about the chances of being hit by another asteroid and what scientists will do if the Earth is at risk of being hit by one which shows that the whole point of the article is the damage asteroids can cause on earth and why this should be avoided.

ACCESS MORE